Monocle

Myopie management

Myopiecontrole bij kinderen

De laatste jaren komt myopie steeds vaker in het nieuws. De verwachting is dat 50% van de wereldbevolking in 2050 last van myopie zal hebben. Onderzoekers spreken zelfs van een myopie-epidemie. Daar willen we wat aan doen.

Binnen de behandeling wordt gebruik gemaakt van speciale brilglazen en-/of contactlenzen. Beide behandelplannen hebben een CE-keurmerk voor myopie controle bij kinderen. Dat is een van de manieren waarop wij, samen met onze speciaal opgeleide optometristen, de veiligheid en effectiviteit van de behandeling waarborgen. Wanneer alle stappen van het behandelplan worden gevolgd, kan de voortgang van de behandeling zeer nauwkeurig worden opgevolgd.

BIJZIENDHEID AFREMMEN BIJ KINDEREN

Monocle helpt bijziendheid bij kinderen afremmen met kindvriendelijke brillen en lenzen. Zo bieden we daglenzen voor kinderen vanaf zes jaar, die sterktes corrigeren vanaf -1.00. Volledig veilig, volledig op maat. Vragen lenzen te veel discipline? Dan kan je opteren voor een kinderbril met speciale myopieglazen.

Onze optometristen nemen graag de tijd om jou en je kind wegwijs te maken in de keuze tussen onze verschillende producten om het zicht van uw kind doorheen de jaren te verbeteren. 

TIP 1: Herken het

Bijziendheid herkent je kind zelf lang niet altijd. Misschien herken jij zelf één van volgende symptomen: hoofdpijn, vermoeide ogen, in de ogen wrijven, veel knipperen, dichtbij de TV of PC zitten, moeite op school, ... Dit zijn alvast de meestvoorkomende klachten. 

TIP 2: 20-20-2 REGEL

Om kinderogen gezond te houden en bijziendheid af te remmen is een gezonde leefpatroon belangrijk.

Deze handige regel helpt hiermee:

Na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden ver weg kijken en minimum 2 uur buiten spelen iedere dag.

TIP 3: LAAT HET CONTROLEREN

Ben jij zelf bijziend? Dragen u en uw partner beiden een bril? De kans op bijziendheid bij kinderen neemt toe als (beide) ouders ook bijziend zijn. Factoren zoals erfelijkheid en leefpatroon zorgen voor meer risico op myopie. Ga langs bij de oogarts om de ogen van je kind te laten checken.

Laat je kind al spelenderwijs kennis maken met myopie management

denk je dat jouw kind misschien bijziend is?

vraag ons, als myopie management expert, naar de mogelijke behandelopties.

Openingstijden


Maandag
Gesloten

Dinsdag t/m zaterdag
10.00 uur - 18.00 uur