Monocle

Gewenningsproblemen

Gewenning aan multifocale bril of lenzen

Draag je voor de eerste keer een multifocale bril of multifocale lenzen? Dan kunnen er gewenningsproblemen opduiken zoals duizeligheid, wazig zicht, hoofdpijn of vermoeidheid. De gewenningstijd verschilt van persoon tot persoon en kan variëren van één dag tot drie weken. Geef je ogen en brein de tijd om te wennen. Belangrijk is wel om je multifocale lenzen of bril zo vaak mogelijk te dragen. Afwisselen met een gewone bril of lenzen zal het gewenningsproces enkel vertragen.

TIPS EN ADVIES BIJ GEWENNING MULTIFOCALE BRIL

Een multifocale bril is bij de start altijd een beetje wennen. Om in de verte te kijken, gebruik je het bovenste deel van je glazen. Belangrijk is om niet enkel met je ogen in een richting te draaien, maar je hele hoofd mee te bewegen, ook wanneer je de trap afgaat of autorijdt. Bij het lezen, kijk je door het onderste gedeelte van je glazen en hou je de tekst op een comfortabele afstand (40 cm).

BLIJFT DE GEWENNINGSTIJD AANHOUDEN? DAN KAN EEN VERKEERD GLASTYPE, LENSTYPE OF MONTUURAFSTELLING DE BOOSDOENER ZIJN. KOM LANGS BIJ MONOCLE VOOR VRIJBLIJVEND ADVIES BIJ ÉÉN VAN ONZE ERVAREN OPTOMETRISTEN.

Op zoek naar een nieuw montuur? Oogzorgen waarmee we kunnen helpen?

Openingstijden


Maandag
Gesloten

Dinsdag t/m zaterdag
10.00 uur - 18.00 uur