Monocle

Vormvaste lenzen

Een duurzame blik met vormstabiele lenzen

Waarom kiezen voor vormstabiele lenzen? Voor diegenen met hogere sterktes, een onregelmatig hoornvlies of moeite hebben met het dragen van zachte lenzen, bieden vormstabiele lenzen een uitstekende oplossing.

Door hun stevige, zuurstofdoorlatende ontwerp kunnen vormstabiele lenzen hogere sterktes corrigeren met uitzonderlijke precisie. Dit resulteert vaak in een scherper en helderder zicht in vergelijking met zachte lenzen. Bovendien passen vormstabiele lenzen zich beter aan de vorm van het oog aan, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een onregelmatig hoornvlies, zoals bij keratoconus.

Onze ervaren optometristen staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de juiste lenzen die perfect passen bij uw individuele behoeften en levensstijl.

EERSTE KEER VORMVASTE LENZEN KOPEN?

Wat zijn vormstabiele lenzen? 

Vormstabiele lenzen zijn harde lenzen die bestaan uit PMMA (polymethylmethacrylaat). Doordat dit materiaal vrijwel geen zuurstof doorlaat, hebben dragers sneller last van vermoeide of geïrriteerde ogen. Zodra zachte lenzen op de markt kwamen, ging het draagcomfort met een grote sprong vooruit. Er zijn daardoor steeds minder mensen die harde contactlenzen dragen. Ze worden voornamelijk gedragen door mensen met een onregelmatig hoornvlies of met hoge afwijkingen.

Harde lenzen ‘vervormen’ als het ware het hoornvlies, waardoor mensen met een hoornvliesafwijking een beter zicht kunnen behalen. De hardheid van het materiaal kan helaas wel een oncomfortabel gevoel teweegbrengen. Iemand die reeds jarenlang zachte lenzen draagt, zal waarschijnlijk niet kunnen wennen aan harde contactlenzen.

JOUW VORMVASTE LENZEN KOPEN KAN BIJ OPTICIEN MONOCLE IN LEUVEN. WIL JE EERST EEN OOGMETING LATEN UITVOEREN? ONZE OPTOMETRISTEN NEMEN GRAAG VOLDOENDE TIJD VOOR EEN OOGMETING EN PERSOONLIJK ADVIES. WIJ VRAGEN WEL OM ZONDER LENZEN NAAR DE OOGMETING TE KOMEN. BIJ NIEUWE OPSTART VAN EEN SET HARDE LENZEN, VRAGEN WIJ OM DE LENZEN GEDURENDE TWEE WEKEN UIT TE LATEN. 

Recht op terugbetaling bij lenzen? 

Als consument kan je bij de aankoop van lenzen in aanmerking komen voor een tussenkomst door het RIZIV en ziekenfonds. Kijk na waar je recht op hebt op de website van jouw ziekenfonds:

Openingstijden


Maandag
Gesloten

Dinsdag t/m zaterdag
10.00 uur - 18.00 uur